Welke led inbouwspots plaats je op welke plek?

Op elke plaats in huis is weer een ander soort verlichting nodig. Zo wil je voor een werkplek natuurlijk wat feller licht, zodat je je werk goed kunt zien, maar in de woonkamer kun je een wat sfeervoller lichtpatroon aanhouden om lekker te ontspannen. Daarnaast heb je in de badkamer ook weer speciale led inbouwspots nodig, die goed tegen al het water kunnen. Maar welke led inbouwspots plaats je nu precies waar?

led inbouwspots als werkverlichting

Voor taken als papierwerk afhandelen, lezen en koken heb je voldoende licht nodig om goed te kunnen zien wat je aan het doen bent. Hiervoor kun je led inbouwspots als werkverlichting plaatsen op de plekken waar dit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan boven het bureau, het aanrecht en de eettafel. Hiervoor kun je led inbouwspots van 12 Watt gebruiken. Deze geven voldoende licht om alles goed bij te zien. Eventueel kun je kiezen voor kantelbare led inbouwspots, die je kunt richten op de plek waar je aan het werk bent.

led inbouwspots keuken

led inbouwspots in de badkamer

Voor een goede verlichting in de badkamer, heb je led inbouwspots nodig die goed tegen water kunnen. Wanneer je ze boven de douche of de badkuip plaatst, heb je led inbouwspots nodig die volledig waterdicht zijn; voor overige plekken in de badkamer is spatwaterdicht voldoende. Aan de IP-waarde kun je zien welke waterdichtheid de spots hebben. Vaak wordt in de badkamer gebruik gemaakt van led inbouwspots met een IP44-waarde, met een wattage van 6 Watt.

Sfeerverlichting

Natuurlijk is het ook fijn om goed te kunnen ontspannen in je huis. Hiervoor maak je gebruik van led inbouwspots als sfeerverlichting. Als hoofdverlichting kun je inbouwspots van 9 Watt plaatsen, met een warm witte kleur. Dit zorgt voor een sfeervolle basisverlichting in je huis. Aanvullend kun je inbouwspots plaatsen van 4 Watt, die zorgen voor extra sfeerelementen in de omgeving. Eventueel kun je kiezen voor dimbare led inbouwspots, waarbij je de intensiteit van het licht zelf aan kunt passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *